İmalat Mühendisliği
Programın Amacı
İmalat mühendisliği programının amacı, imalat sistemleri tasarlama, yerel ve küresel pazarların değişen ihtiyaçlarına karşılık verebilecek imalat yöntemlerini belirleme ve uygulama konusunda eğitim yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
İmalat mühendisliği programında, matematik, fizik, genel kimya, malzeme bilimi, diferansiyel denklemler, termodinamik ve ısı iletimi, elektrik mühendisliği, imal usulleri ve akışkanlar mekaniği gibi konularla ilgili dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
İmalat mühendisliği programında başarılı olmak için, kişilerin temel fen bilimlerine yatkın olup, bu bilgileri imalat yöntemleri ile bağdaştırarak uygulamak için gerekli ilgi ve meraka sahip olmaları gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
İmalat mühendisliği programını bitirenlere "İmalat Mühendisi" unvanı verilmektedir.
İmalat mühendisleri insan kaynaklarının, üretim sistemlerinin tasarım ve yönetiminde verimli olarak kullanılması ve mühendislik mesleğinin endüstriyel ve işletme yönetimi ile ilgili olarak uygulanması gibi işleri yaparlar.
Çalışma Alanları
İmalat mühendisleri, otomotiv, uçak, beyaz eşya, elektronik malzeme, demir çelik, petro kimya, cam ve seramik, plastik sanayii gibi sektörlerde görev alabilirler.