Kral Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kral Forum


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Master UAG
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Master UAG


Mesaj Sayısı : 166
Rep Puanı : 308
Kayıt tarihi : 06/04/10
Nerden : izmir

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Empty
MesajKonu: Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği   Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği EmptyPaz Nis. 11, 2010 6:56 pm

Programın Amacı

Balıkçılık teknolojisi mühendisliği programının amacı, iç sularda ve denizlerde yaşamakta olan canlıların niteliği, avlanma teknolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri işleme ve değerlendirme teknolojisi, genel oşinografi (okyanus bilimi) ve gemi yapımı, onarımı, yönetimi ile su altı tekniği konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Balıkçılık teknolojisi mühendisliği programında eğitim süresi 4 yıl olup programda matematik, fizik, kimya, zooloji, botanik gibi temel derslerden başka; balık biyolojisi, deniz biyolojisi, biyometri, hidrobiyoloji, balıkçı gemileri donanımı, gemi atölyesi tekniği, su ürünleri muhafaza ve işleme tekniği, avlanma teknolojisi ve su ürünleri pazarlaması, gemilerde yük ve yükleme işlemleri gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler

Balıkçılık teknolojisi mühendisliği programına girmek isteyen kişinin normalin üzerinde bir genel akademik yeteneğe sahip, temel bilimlere (özellikle mekaniğe ve zoolojiye) olduğu kadar ekonomi ve işletme konularına da ilgili ve bu alanlarda başarılı, inceleme ve araştırmaya meraklı kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Balıkçılık teknolojisi mühendisliği programını bitirenlere "Balıkçılık Mühendisi" unvanı verilir.
Balıkçılık teknolojisi mühendisi, sularda yaşayan canlıların hayatını inceler, insanlar için yararlı olanların avlanma yöntemlerini belirler, bunların özel olarak üretilmesi için gerekli düzenlemeler yapar. Balıkçılık teknolojisi mühendisleri balıkçı gemilerinin yönetimi, su ürünleri üretiminde projelendirme ve verimlilik, işleme-değerlendirme ünitelerinde görev yapabilirler.

Çalışma Alanları

Balıkçılık teknolojisi mühendisleri, yurtiçinde ve yurtdışında deniz ve iç sularda su ürünleri üretim ve avlanması alanında faaliyet gösteren her türlü kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca çeşitli kredilerden de yararlanmak suretiyle su ürünleri yetiştirme çiftlikleri kurarak ve su ürünleri avcılığına yönelerek yurt ekonomisine girişimci olarak katkıda bulunabilirler.

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği programını bitirenlerden alana ve öğretmenlik mesleğine özgü eğitimi almış olanlar meslek liselerinde su ürünleri ile güverte ve avlanma alanlarındaki derslere öğretmen olarak atanabilirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Deniz Teknolojisi Mühendisliği
» Matematik Mühendisliği
» Maden Mühendisliği
» Tekstil Mühendisliği
» Deri Mühendisliği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kral Forum :: Eğitim :: Üniversiteliler :: Mühendislik/Mimarlık/Peyzaj Mimarlığı-
Buraya geçin: